09 Feb
09Feb

I heste har man identificeret 11 fascialinjer, mange af hvilke arbejder sammen eksempelvis som antagonister. Derfor er det vigtigt, at når man arbejder på en bestemt fascialinje, at man også inkluderer de tilhørende fascialinjer.

Samtidig er mange fascialinjer forbundet med indre organer, muskler, knogler og anden fascia, hvilket betyder at det specielt er godt at løsne muskler ved løsgørelse af fascialinjer. Derudover, kan som sagt knogler og fascia også være forbundet, så det er ideelt at give KST behandling samtidig, for at få et endnu bedre resultat.

Da fascialinjer løsner så meget i kroppen og derfor kan ændre, hvordan hesten bevæger sig, skal man være opmærksom på, at der i enkelte tilfælde, hvor hesten har en stor forandring, kan medføre en “genoptræningsperiode”. Her snakker vi hovedsageligt omprogrammering af proprioen.

Det er individuelt for hver hest om der er brug for et behandlingsforløb med løsgørelse af fascialinjer, dette afhænger selvfølgelig af hvor meget, der skal løsnes og hvor længe den har gået med problemet. Ved løsgørelse af fascialinjer, er det vigtigt at påpege, at man ikke altid bare kan løsne en linje og så er alt godt. Der skal massage og KST ind over, for at få det bedste resultat og nogle gange kan det tage flere behandlinger og lidt tid til for at få et vedvarende resultat. MEN det er det hele værd i sidste ende med en hest, som har det betydeligt bedre både fysisk og mentalt og for os ryttere en meget mere smidig hest.

Da alle heste døjer med forskellige ting i forskellige grader, skræddersyer vi gerne individuelle forløb, som passer til hesten og ejers ønske. Så tøv endelig ikke med at kontakte os, så vi kan få en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din hest.

Comments
* The email will not be published on the website.