02 Feb
02Feb

Som hesteterapeuter er der nogle fællesnævnere vi ofte støder på, når vi udreder heste, hvilket er dysfunktioner i ryg og tungebenet. Dette giver ret god mening, da det er her vi påfører hesten udstyr, såsom trense (bid) og sadel.

For at få det bedste ud af hesten, specielt i ridningen, er det vigtigt at både ryg og tungeben fungerer optimalt, da dysfunktioner her kan føre til nogle “lettere irriterende” skavanker.

En hest er hvad vi kalder “græsser”, så det at kunne bruge munden og derved tungen optimalt er vigtig for dens velvære dels mht. fordøjelsen samt at kunne holde varmen.

Derudover, er tungebenet hæftet på 3 muskler (m. omohyoid, m. sternohyoid, m. sternothyroid), der er forbundet med skulderen samt brystbenet og kan derved blive påvirket af skulder og rygproblemer.

Samtidig er tungebenet også forbundet med temporalknoglen og derigennem forbundet med occiput, som endvidere er forbundet med diverse muskler, ledbånd og fascialinjer.

Hos AZ Horse Wellness bruger vi Kranio Sakral terapi til at rette tungebenet, da vi finder den en blid og meget effektiv metode uden at være for invasiv.
Udover at arbejde direkte med tungebenet ligger vi samtidig meget vægt på at de knogler, muskler, fascialinjer osv. der kan være årsagen til dysfunktionen i tungebenet også bliver gennemgået.

Gennemgang af tungebenet er standart ved enhver konsultation hos AZ Horse Wellness.

Comments
* The email will not be published on the website.