01 Dec
01Dec

Man har i mange år kendt til tension/fascia linier i mennesker og der er udviklet flere teknikker i, hvordan man løsner disse.

Denne viden er blevet overført til heste af de tre danske dyrlæger Rikke M. Schultz, Tove Due og Vibeke S. Elbrønd. Hvilket nu betyder, at vi kan identificere dysfunktioner i fascia linierne og dermed udrede disse i heste.

Efter at have introduceret denne behandlingsform i vores udredning af heste, har vi virkelig set en stor forskel. Dette er helt sikkert en game changer indenfor hesteterapi og virker til at være “the missing link”.

Når vi ser på hesten som en helhed, er det oplagt at inkludere fasciaen (bindevæv), da dette organ forbinder alt i kroppen. Envidere, idet fascia har mange flere nerveender end eksempelvis muskler, spiller de en enorm stor rolle for hele hestens motorik.

Fascia linier er strenge af bindevæv, som løber forskellige steder i kroppen og forbinder eksempelvis kæben med bagkoden. En eller flere af disse strenge kan have opbygget en sammentrækning, der derved påvirker mobiliteten af kroppen.

Står du eksempelvis med en hest med tilbagevendende problemer eller hvor de normale terapiformer ikke gør den store forskel mere, kan det meget vel være fascia linierne, der er årsagen til dysfunktionerne.

Comments
* The email will not be published on the website.