16 Nov
16Nov

I september bookede Manifique’s ejer AZ Horse Wellness til en behandling, idet hun havde observeret at han var begyndt at tabe bagparten.

Efter en gennemgang af ham kunne jeg konkludere at han havde en begrænsning i venstre hofteled. Formegentlig havde han forstrukket venstre hofte på marken.

Jeg gav ham en KST behandling hvor fokus var mest på hoften. Idet “skaden” endnu var relativ ny (varm) blev han ikke masseret. Efter endt behandling viste han allerede forbedring, hoften føltes ikke længere varm og hans bevægelighed var meget bedre. Ejer blev anbefalet at holde ham i ro en uges tid så kroppen kunne komme sig igen og vi blev enige om at han skulle have en gennemgang nogle uger senere.

Efter nogen tid observerer ejer at han har svært ved at tygge sin wrap og spytter det meste ud igen. Han får tandlæge og der er ikke noget at komme efter. Jeg kommer ud til en gennemgang af ham og observerer at der er stramheder i kæbeleddet, tungebenet, nakken, trapezius og hoften. Dette stemmer godt overens med at hans fascialinier (specielt superficial ventral line) er påvirket af den tidligere “skade”. Jeg løsner linien med akupressur samt KST og han bliver endvidere behandlet med massage. Heldigvis havde han ikke udviklet nogle kompensationer.

Efter behandlingen tyggede han allerede meget bedre og efter 2 dage kunne ejer fortælle at han spiste normalt igen. Endvidere kunne ejer fortælle at hans dækken var begyndt at falde ned på den ene side, dette forsvandt også efter behandlingen.

Fordi hele kroppen er så forbundet, kan en hofteskade, som i dette tilfælde vise sig at have konsekvenser for kæben/nakken. Derfor kan det være en god ide at få en hesteterapeut til at gennemgå hele hesten når “uheldet” er ude. I dette tilfælde viser dysfunktionerne sig et stykke tid efter skaden, så det er godt at følge op med flere behandlinger efter et skadesforløb. Her viser det også hvor mange følgevirkninger, der kan opstå ved et simpelt lille uheld på folden.

OBS. hvis du observerer problemer med at spise, så er det altid vigtigt at konsultere en tandlæge/dyrlæge🦷😊

Comments
* The email will not be published on the website.